Hyvinvointipalvelut

Kuntoutus ja luova toiminta on yhteisöllistä ja iätöntä.

Toteuta itseäsi! Asukkaillemme on tärkeää luova toiminta, osallistuminen ja yhteisöllisyys. Toimintamme keskiössä ovat asukkaat ja heidän toiveensa siitä, mitä tehdään. Haluamme tarjota kaikille toiminnan monimuotoisuutta ja harrastusmahdollisuuksia. Ikä ei todellakaan ole este.

Asukkaiden ryhmäkuntoutusLiikuntaryhmätHoitohinnasto

Luova toiminta tukee sosiaalista hyvinvointia

Luovan toiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä sekä tukea asukkaiden sosiaalista hyvinvointia. Osallistuminen ryhmätoimintaan tuo arkeen mielekkyyttä ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Asukkailla on viikon jokaisena arkipäivänä mahdollisuus osallistua kaikille avoimiin ryhmiin, kuten bingoon, musiikkiryhmään, käsityökerhoon, ajankohtaisryhmään tai vaikkapa tanssilliseen liikuntaan. Teemme ryhmissä myös ”mielikuvitusmatkoja” eri puolille maailmaa tutustuen samalla mm. kohteen musiikkiin, ruokaan ja kulttuuriin ja vähintään kerran kuukaudessa vietämme yhdessä elokuvailtaa. Kaikille avoimien ryhmien lisäksi tarjolla on suljettuja ryhmiä, joiden toiminta on tavoitteellisempaa ja ryhmän erityistarpeet huomioivaa.

Ryhmätoiminnan lisäksi asukkaille järjestetään keskimäärin kerran kuukaudessa juhlia ja tilaisuuksia, joiden teemat liittyvät vuodenaikoihin ja juhlapyhiin. Tapahtumien suunnittelusta vastaa asukkaista ja henkilökunnasta koostuva juhla- ja tapahtumatoimikunta.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ohjaamana kokoontuvat Senioreiden shakkikerho, Saunatupalaiset ja silloin tällöin lauletaan yhdessä karaokea ja tietovisaillaan siinä samalla.

Ohjaajan yhteystiedot

Liikunta ja kuntoutus

Ammattilaiset fysioterapeutista ja sairaanhoitajasta kampaajaan ja uimaopettajaan samalla kampuksella. Liikunta- ja kuntoutuspalvelut ovat tarjolla sekä Kotokampuksen asukkaille että kyläyhteisömme ulkopuolella asuville. Katso kuntoutuksen päiväohjelma ja tule rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Ohjaajien yhteystiedot

 

Esimerkkejä harrastus- ja kuntoutusmahdollisuuksista:

  • Henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma. Ammattilainen laatii sen juuri sinulle, tasapaino- ja lihasvoimatestien perusteella.
  • Kuntosali on varustettu erityisesti seniorikansalaisten tarpeita ajatellen, mutta salilla käy myös työikäisiä. Laitteet ovat samanlaisia kuin missä tahansa kuntosalilla, mutta niihin tehtyjen säätöjen vuoksi ne sopivat asiakkaille, joiden liikkuminen ja toimintakyky ovat heikentyneet.
  • Liikunta ja ulkopelit kampusalueella ja Herralankosken rannalla.
  • Ohjatut ryhmäliikuntatunnit kuntosalilla
  • Vesijumppa uima-altaalla.
  • Fysioterapeutin palvelut kaiken ikäisille
  • Kuntohoitaja ja liikuntaneuvoja apunasi
  • Hieronta, myös mm. rentouttavaa intialaista päähierontaa

Asukkaiden kuntosaliajat

Koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi asukkaiden kuntosaliajat annetaan tällä hetkellä henkilökohtaisesti.

Avoimet ryhmät ovat tauolla toistaiseksi.

Seniorikuntosaliryhmät ja vesijumpat

Koronaviruspandemian vuoksi senioreiden kuntosaliryhmät ja vesijumpat ovat toistaiseksi tauolla.

Fysioterapia ja hoidot

Kotokampuksella saa nyt myös fysioterapiaa

Fysioterapeutti tutkii ja selvittää oireesi sekä arvioi toimintakykysi. Tavoitteellisen suunnittelun avulla yritetään yhdessä löytää hoitokeino vaivoihisi ja ennaltaehkäistä niitä. Saat ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin sekä apuvälineisiin.

Eläkeläiset saavat fysioterapiasta -10% alennusta.

Fysioterapia 30 min43 €
Fysioterapia 45 min53 €
Fysioterapia 60 min64 €

Hieronta ja muut hoidot eläkeläisille:

Hieronta 30 min25 €
Hieronta 60 min45 €
Intialainen päähieronta 40 min30 €
Kinesioteippaus10 €
Kuntokartoitus 45 min30 €

Kysy vapaita aikoja kuntopalvelusta:
Fysioterapeutti 050 386 3394