Palveluasuminen

Turvallista asumista, palvelut aina oman tarpeen mukaan.

Oma kotisi viihtyisässä rivitalossa tai Ehtoonhelmen ryhmäkodissa. Sisältää kotihoidon, palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen, tarpeesi mukaan. Asunnossasi määräät sinä itse.

Vanhusten palveluasuminen ja kotihoito alueen rivitaloissa

Alueemme yhdeksässä rivitalossa on 54 kotia, joihin tarjoamme palveluasumisen ja kotihoidon palveluja vanhuksille. Kartoitamme asukkaiden toiveet ja tarpeet hoivaan ja oman näköiseen elämään, joiden pohjalta rakennamme  hoito- ja palvelusuunnitelman.

Hoitohenkilökunta on paikalla joka päivä klo. 7-22.

Asukkaaksi voit hakeutua itse maksavana asiakkaana tai oman kuntasi maksusitoutumuksella/palvelusetelillä.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostetun palveluasumisen asiakkaat tarvitsevat runsaasti apua ja ohjausta kaikissa päivittäisissä toimissaan ympäri vuorokauden. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu asukkaille, joilla on fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista toimintakyvyn alentumista niin paljon, että he tarvitsevat jatkuvaa, ympärivuorokautista hoivaa.

Tehostetussa palveluasumisessa tuetaan asukkaiden omatoimisuutta ja luodaan turvallinen asumisympäristö. Tavoitteenamme on myös mielekäs ja asukkaita osallistava arki. Tammikuussa 2021 avatussa uudessa tehostetun palveluasumisen kodissamme, Ehtoonhelmessä on 48 asuntoa.

Asukkaat asuvat Ehtoonhelmessä 16 asukkaan ryhmäkodeissa, joissa jokaisella asukkaalla on oma viihtyisä 25,2 neliön huoneisto WC- ja kylpytiloineen. Vakiokalustukseen kuuluvat laadukas hoivasänky, hygieniapatja ja yöpöytä. Lisäksi asukas saa tuoda omia, itselleen mieleisiä ja tuttuja huonekaluja ja tavaroita oman kodikkaan huoneiston sisustamiseksi.

Ryhmäkodit jakaantuvat kahdeksan asukkaan siipiin. Jokaisessa siivessä on suuret, valoisat yhteistilat, joissa on tupakeittiö ja yhteistä oleskelutilaa. Kerrosten helmiä ovat suuret, lasitetut parvekkeet. Ryhmäkodit on sisustettu asukkaiden toiveita kuunnellen talonpoikaiskodiksi, antiikkikodiksi ja moderniksi kodiksi.

Tarjoamme tehostettua palveluasumista muistisairaille sekä muista syistä ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville vanhuksille. Asukkaaksi voi hakeutua itse maksavana asiakkaana tai oman kunnan maksusitoumuksella/palvelusetelillä.

Kotokampuksen henkilökunta osallistuu arkeen

Kotokampuksen hoitohenkilökunta koostuu lähihoitajista ja sairaanhoitajista.

Lisäksi asukkaiden hyvinvoinnista huolehtii Luovan toiminnan ohjaaja, fysioterapeutti, kuntohoitaja ja liikuntaneuvoja. Asukkaiden fyysisestä toimintakyvystä sekä kulttuurihyvinvoinnista huolehtiminen ovat meille sydämen asioita hyvän hoidon lisäksi!

Jokaiselle asukkaalle nimetään oma vastuuhoitaja ja asukkaan tarvitsemat palvelut suunnitellaan yksilöllisesti palvelutarpeen mukaan.

Hoito- ja palvelusuunnitelma tehdään jokaisen asukkaan kanssa ja asukkaan suostumuksella kutsumme mielellämme myös omaiset ja läheiset mukaan suunnitteluun. Kuten elämässä muutenkin, toiveet ja tarpeet palvelun suhteen voivat muuttua moneenkin kertaan. Se sopii meille, kaikki palvelumme ovat räätälöitävissä yksilöllisiin tarpeisiin.

Tukipalvelut

Turvapalvelut

Asukkaidemme käytössä on laadukas Vivago Oy:n palvelutaloille suunniteltu turvaratkaisu, joka on kehitetty vanhusten ja muuten tehostettua seurantaa vaativien asiakkaiden hoidon tueksi. Vivago CARE –kello seuraa käyttäjänsä aktiivisuutta ympäri vuorokauden ja oppii tuntemaan käyttäjänsä normaalin vuorokausirytmin. Tavallisista hoitajakutsujärjestelmistä poiketen kello osaa hälyttää automaattisesti apua tilanteissa, joissa asukas ei siihen itse pysty. Asukas voi kutsua hoitajan luokseen myös painamalla Vivago kellon tai tukiaseman hälytyspainikketta. Hälytyksiin vastaa ja niihin reagoi välittömästi oma, asiaan koulutettu henkilökuntamme.

Turvapalvelun perusmaksu on 50 €/kk. Lisätietoja turvapalveluista saa palveluohjaajalta.

Ateriapalvelut

Tiloissamme toimii A-oikeuksin varustettu Ravintola Annikki, joka tarjoaa edullista ja hyvää ruokaa joka päivä.

Ravintola

Siivous- ja pesulapalvelut

Asukkailla on mahdollisuus pesettää pyykkiä kampusalueen omassa pesulassa.

Myös kotisiivouspalvelua voi tilata Kotokampuksen asuntoihin palveluohjaajan kautta.

Siivous- ja pesulapalvelut hoitaa oma ammattitaitoinen puhtaanapidon henkilökuntamme.